Povijest bridža u Puli

Bridž se u Puli organizirano igra od ranih šezdesetih godina 20.stoljeća. Najveće zasluge za organizaciju igranja i formiranje kluba pripadaju Dr. Jurici Tomljenoviću, koji je u to vrijeme boravio i radio u Puli. On je kao istinski zaljubljenik u bridž, uz veliku upornost uspio animirati mnoge ljude da počnu igrati bridž. Znajući da u tim godinama nisu bile razvijene komunikacijske tehnologije, da nije bilo bridž literature i skripata i osmišljenih tečajeva, jasno je koliki je trud i vrijeme gospodin Jurica Tomljenović uložio da pojedince upozna s osnovnim elementima igre i osposobi ih za aktivno igranje.

S obzirom da klub nije imao vlastite klupske prostorije, igralo se po privatnim stanovima. U razdoblju od 1990. do 2010.godine klupski turniri su se održavali u hotelu „Histria“. Zahvaljujući osobnim kontaktima dr.Tomljenovića, postojanju bridž kluba u Puli i angažiranju Hrvatskog bridž saveza u objektima „Arenaturista“ (danas „Park Plaza Hoteli“) se više od dvadeset godinam održavaju tradicionalni godišnji međunarodni bridž festivali u svibnju i rujnu mjesecu koji su prerasli u najveći bridž festival u Europi.

Bridž klub „Pula“ je član Saveza sportova grada Pule. Zahvaljujući razumijevanju Saveza sindikata Hrvatske i Grada Pule, od 2010.godine su bridžisti konačno dobili svoje klupske prostorije čime su stečene mogućnosti za kvalitetniji rad i popularizaciju bridža u gradu Puli.